Pénzügy

Az olcsóbb kötelező akár többe is kerülhet

Nem biztos, hogy mindenkinek megéri felmondani korábbi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződését és újat kötnie.

A népszerű online kalkulátorok ugyanis egyáltalán nem tájékoztatják az ügyfeleket arról, hogy a korábban a GFB-vel együtt megkötött egyéb biztosításokra kapott kedvezmények szerződésfelmondás esetén elvesznek. Így az olcsóbb kötelező összességében akár többe is kerülhet – mondta Horváth Andrea, az Allianz Hungária vezérigazgató-helyettese.

Sok ügyfél – megfelelő tájékoztatás hiányában – nincs tisztában azzal, hogy ha pusztán egy olcsóbb gfb-konstrukcióra vált, akkor összességében nem biztos, hogy akár egy forintot is megtakarít, hiszen a többi biztosításra kapott kedvezmény elvész.

Az ügyfelek több csatornán is érdeklődjenek, hiszen az együttkötési kedvezményeket, az azokkal csökkentett díjakat, valamint a szolgáltatások pontos részleteit leginkább a biztosítók oldalán lehet felmérni.

Horváth Andrea közölte: a társaság online díjkalkulátorán eddig összesen közel 2 millió számítás futott le, ennyien nézték meg jövő évi díjaik alakulását. Azonban a számok még keveset mondanak, hiszen azt is látni kell, hogy még több mint egy hónapnyi idő van kiválasztani a jövő évi biztosítást.

Horváth Andrea szerint az is nagyon fontos, hogy átkötés esetén jól válasszuk ki a kalkulátort. “Az ügyfeleknek azt tanácsolom, hogy biztosítók saját eszközei mellett használják a MABISZ által elindított, minden biztosító által támogatott kalkulátort, a Díjnavigátort, hiszen ma ez a leghitelesebb forrás az ajánlatok összehasonlítására” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik