Pénzügy

Tarolt a virtuális állásbörze

Soha ennyi, hiányszakmában dolgozó szakember nem vett részt még állásbörzén Magyarországon - derült ki a Profession.hu Virtuális Állásbörzéjének látogatói adataiból.

Ismét több, mint százezer látogatót vonzott a három nap alatt a Profession Virtuális Állásbörze. A legtöbb érdeklõdõ informatikai és mérnök végzettségû álláskeresõ volt. A mûszaki végzettségû szakemberek kétszer annyian – összesen közel 4800-an – látogatták meg a felületet 2011 õszén, mint az elõzõ, tavaszi rendezvényt – közölte az állásportál az fn.hu-val.

Két év óta folyamatosan nõ a virtuális börzén a kiállítók száma. “A legfõbb kiállítónk õsszel is a Telenor volt, de standot bérelt többek között a Nokia, a GE, a P&G, a Budapest Bank, a Graphisoft, a Knorr Bremse és a HRC Group is, összesen 45 kiállító – mondta Martis István, az állásportál értékesítési vezetõje.

A közel 1500 állásajánlat széles skálán mozogott: a szakmunkástól a mérnökig terjedt. Az IT/mûszaki szektorban például 22 kiállító keresett közel 250 pozícióra embert. Idén elõször karrier-tanácsadást is tartott a Profession.hu a börzén, amelyen 4193 ember vett részt. A szolgáltatás a börze keretein kívül is folytatódik havi rendszerességgel, Profession Péntek néven.

Egy-egy látogató átlagosan több mint 60 percet töltött el a a börze weboldalán. “Ebbõl is látszik, hogy a virtuális megoldás mennyire élethûen modellezi az offline börzéket: a látogatók körbesétálnak, beszélgetnek, megnézik a kiállítók bemutatkozó anyagait, állásajánlatait” – emelte ki Martis István.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik