Pénzügy

A pénz miatt keresnek új állást

Munkahelyváltásnál elsősorban a fizetés összege motiválja a munkavállalókat – derült ki egy felmérésből. Egy tavalyi vizsgálat során még a munkahelyi elégedettséget jelölte meg a többség.

A pénz jelenti a fő motivációt az új állást keresők számára – derült ki a Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) felméréséből. A vizsgálat szerint a megkérdezettek 54 százaléka állította, hogy főként anyagi okokból, a magasabb fizetés reményében váltana munkahelyet. A CIPD tavalyi kutatása szerint a többség – 61 százalék – azt állította, a munkával való elégedettség jelentené számára a fő motivációt a váltásra.

A befagyasztott fizetések, a magas infláció és a lassú gazdasági növekedés mellett kevéssé meglepő, hogy a válaszadók 36 százaléka számolt be az elmúlt fél évben életminősége romlásáról. A megkérdezettek 18 százaléka mondta, hogy a hónap végére mindig elfogy a pénze, míg ugyanilyen arányban okoz folyamatos gondot a számlák befizetése – adta hírül az eredményeket az ELTE-TÁTK szakmai hírlevele.

A vizsgálat szerint a közszférában dolgozók elégedetlenek leginkább helyzetükkel Nagy-Britanniában. Körükben 35 százalék aggódik amiatt, hogy a kormánykiadásokat érintő megszorítások miatt elveszítheti munkahelyét.

Egy másik felmérés szerint a vállalatok 31 százalékánál csökkent az elkötelezettség a válság miatt. A lojalitást tehát nagymértékben veszélyezteti a bizonytalan gazdasági környezet – áll a Hewitt Associates kutatásából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik