Pénzügy

Kiknek kínálnak állást?

Még mindig a fővárosban van a legtöbb állás, és műszaki, illetve értékesítői pályára keresik a legtöbb embert. Az építőiparban akár szakemberhiány is lehet - írja a Profession.hu.

Összesen 4154 pozíciót kínál közel 1200 munkaadó a Profession.hu állásportálon. A budapesti munkahelyek szippantják fel a legtöbb dolgozót: hétfőn az állásportál adatbázisában ötszáznál is több állásajánlat szerepelt. A dobogó második fokán Kecskemét tanyázik 78, a harmadikon pedig Budaörs 76 hirdetéssel. Székesfehérvár 57 állással a negyedik, míg Debrecen a maga 43 pozíciója az ötödik helyre volt elegendő.

A legtöbb munkalehetőség (941 darab) még mindig a gyártás, termelés, az ipar területére szól. A „mérnök” kulcsszóra 457 állásajánlat jelent meg a Profession.hu keresőjében. Igen sok értékesítési, kereskedelmi szakembert is várnak a munkaadók, összesen 888 hirdetés szerepel az adatbázisban. A „sales” kulcsszóra például 271 találat volt. Hétszáznál több nyitott pozícióra pályázhatnak a jelentkezők az IT és a telekommunikáció területén, de azok is hatszáznál több ajánlat között bogarászhatnak, akik pénzügy, számvitel vagy menedzsment területen szeretnének elhelyezkedni.

A szellemi munkák – adminisztráció, irodai munka, ügyfélszolgálat – mindegyikére 300-nál is több állásajánlatot kínálnak. Fizikai dolgozókat is több száz munkaadó alkalmazna: szakmunkásokat 157, építőipari szakembereket 66, a vendéglátósokat pedig 52. Például CNC-esztergályost országszerte (és külföldi munkavégzésre is) ötven cég keres.

Az építőiparban fellendülést várnak a munkaadók, de a képzésekkel kapcsolatban fenntartásaik vannak. Érdekes és ijesztő a statisztika: Nyugat-Magyarországon előreláthatólag mindössze öt bádogos hallgató végez idén nappali képzésben.
A megoldási javaslatokról a Profession.hu cikkében bővebben is olvashat!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik