Pénzügy

Házhoz megy 1500 állásajánlat

35 vállalat lesz jelen hétfőtől a Profession.hu Virtuális Állásbörzén, csaknem 1500 állásajánlattal várják az álláskeresőket. Tavaly ősszel tartotta az állásportál az első – és Magyarországon egyedülálló – online börzéjét, amelyre összesen 100 ezer látogató volt kíváncsi, és 12 ezer életrajzot hagytak ott a kiállítók „standjain”.

Az idén március 21-23. között a Profession.hu Virtuális Állásbörzén is kiállítanak a legnagyobb hazai vállalatok, köztük például a Telenor, a Nokia és a Budapest Bank is. A két nagy céggel együtt 35 cég kínál munkalehetőségeket. A szervezők az idén is nagy érdeklődésre számítanak, ezért új informatikai rendszert alkalmaznak, nehogy problémát okozzon a látogatók rohama.

A virtuális börze tavaly debütált Magyarországon, de a térségben is az első volt az ilyen típusú börzék között. Érdekessége, hogy egyesíti a virtuális és a valódi állásbörzék előnyeit: a látogatók a www.virtualisallasborze.hu oldalon böngészhetnek az állásajánlatok között. A hagyományos börzékhez hasonlóan lesz a standoknak nyitvatartási ideje, ám a virtuális térben a látogatók a nap 24 órájában „sétálhatnak”, és feltehetik a kérdéseiket, amelyeket a nyitáskor a cégek kapcsolattartói megválaszolnak.

A munkaadók bemutatkozó anyagai folyamatosan elérhetők lesznek. A gyártásban tevékenykedő cégekről itt olvashat, a munkaerő-közvetítőkről itt, a szolgáltató központokról és a pénzügyi, informatikai vállalatokról pedig itt. A korábbi börzével ellentétben nem egységes sablonnal, hanem saját önéletrajz csatolásával lehet majd jelentkezni az állásokra. A munkaadók és leendő munkavállalók kapcsolattartását időzített, tematizált chat is segíti majd, ráadásul a regisztrált látogatók egy saját „mappába” gyűjtögethetik az őket érdeklő információkat.

Az állásbörzén – amelynek Facebook-csoportján a leendő látogatókat már elkezdték felkészíteni – a kiállítók értékes nyereményeket is felajánlottak, amelyekért a látogatók pontgyűjtéssel vagy kérdőív kitöltésével szállhatnak versenybe.

A 2011. március 21-23. között zajló börzére már március 7-e óta lehet látogatóként regisztrálni, ezen a linken. A kiállítók névsorát pedig itt böngészheti.

Virtuális állásinterjúk – egy kis gyakorlás a börze előtt

adminisztrátoroknak

mérnököknek

HR-eseknek

felső vezetőknek

Ajánlott videó

Olvasói sztorik