Pénzügy

Tárgyalni akarnak a kormánnyal a szakszervezetek

Tiltakozik a bejelentett kormányzati intézkedési tervek ellen, és azonnali tárgyalásokat követel az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége. Az OÉT összehívását sürgetik.

Az Autonómok pénteken az MTI-nek eljuttatott közleményében kifejtik: elítélik azt a kormányzati döntéssort, amely véleményük szerint egyre nehezebb helyzetbe hozza a munkavállalókat és családjaikat.

Idesorolják az egykulcsos szja bevezetését, amely az ASZSZ szerint aránytalanságokat idéz elő és a munkavállalók nagy többségénél nettó keresetcsökkenést okoz.

A kormány újabban olyan intézkedési terveket jelentett be a nyugdíjrendszer módosítására, melyek alapjaiban sértik a munkavállalói jogokat és érdekeket – írja a szövetség. Fenyegetésnek és elfogadhatatlannak neveznek minden olyan elképzelést, amely megtámadja az eddig működő jogintézményeket: a korkedvezményt, a korengedményt és az eddigi rokkantosításokat.

Az utazási kedvezmények megszüntetésének bejelentésével pedig az Autonómok szerint a kormány az érintett munkavállalókat és családtagjaikat bünteti.

Felhívják a figyelmet arra is, hogy a kormányzati tervek a munkavállalók munka- és életkörülményeinek további romlását idézik elő, amelyek konfliktusokhoz vezethetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik