Pénzügy

Csaknem 1000 mérnököt keresnek

Csaknem ezer álláshelyet hirdetnek mérnököknek, illetve a gyártás-termelés területén működő cégek. Sok értékesítőt, kereskedőt is keresnek a munkaadók, de az informatikusok részére is rengeteg ajánlatot tartogat a Profession.hu. A legtöbb szabad pozíció Budapesten található.

A Profession.hu állásportálon hétfőn 1158 cég és 3887 állásajánlat szerepelt. A legtöbb szabad pozíciót – 921-et – mérnökök, illetve a gyártás-termelés területén elhelyezkedni kívánó szakemberek részére hirdették meg. A képzeletbeli dobogó második fokán az értékesítés/kereskedelem áll, 825 álláshelyet kínálnak a munkaadók. Bronzérmes az IT és a telekommunikáció a maga 659 munkalehetőségével. A pénzügy, számvitel, illetve menedzsment területén is magas a hirdetések száma, 571 álláshely szerepel a portál adatbázisában.

Adminisztrációs munkát is sok cég kínál, 367 ilyen munkalehetőséget találhatnak az állásportál látogatói. Emellett banki, biztosítási területre is 200 hirdetéssel várják a jelentkezőket. Ügyfélszolgálati munkakörre 322, míg fizikai munkákra és szakmunkákra összesen 150 hirdetés toboroz.

Budapestre négyszáznál is több állásajánlat várja a dolgozni vágyókat, a top tízes lista összes többi településén összesen nincs ennyi munkalehetőség. A második helyen Székesfehérvár áll (69 pozícióval), a harmadik pedig Budaörs (61 állással). Kecskemét, Miskolc mellett Zalaegerszeg, Szombathely is negyvennél több hirdetéssel szerepel a Profession.hu-n. Debrecen, Győr és Hatvan azonban alig két-három tucatnyi szabad pozíciót kínál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik