Pénzügy

Mitől jó egy munkahely?

Megújul a Legjobb Munkahely Felmérés. Ezután nemcsak a dolgozói elkötelezettség, hanem a felső vezetés hitelessége, a teljesítményorientált szervezeti kultúra, illetve a vonzó munkáltatói brand is számít majd.

Mitől lesz egy munkáltató a legjobb? – tette fel a kérdést évről évre az Aon Hewitt a felmérés során. A tényezők, amelyek kiemelik győzteseket az átlagból 2001 óta szinte változatlanul ugyanazok: a legtehetségesebb embereit megtartani képes, vonzó és jó hírnevű szervezet, valamint az őszinte, emberközpontú vezetés azok területek, melyekről a legjobbak alkalmazottai lényegesen kedvezőbben nyilatkoznak. Az utóbbi években ezek mellé egyre inkább felzárkóztak a vállalati célokat szem előtt tartó, teljesítményorientált vállalati kultúra és a fenntartható fejlődés szempontok is. a kutatás 10. évében új módszertan alapján nézi meg a Világgazdaság és az Aon Hewitt, hogy 2011-ben mely munkahelyek számítanak a legjobbnak.

A vállalatok számára a célt az üzleti, méghozzá a fenntartható üzleti eredményesség jelenti. Az ehhez vezető utat a felmérés továbbra is a munkavállalókon keresztül mutatja meg, ugyanakkor az új küldetés, hogy az Aon Hewitt a felmérésben résztvevő szervezeteket komplex módon támogassa üzleti sikereik megteremtésében. A fenntartható eredményesség alapköveit pedig az újonnan beemelt szempontok képviselik:

A Legjobb Munkahely Felmérés az üzleti eredményesség felépítésén túl visszajelzést ad a jelenleg alkalmazott humán stratégia hozzáadott értékéről, és utat mutat a következő időszak legjobb gyakorlataihoz. A Felmérés alappilléreinek ismeretében már lehetővé válik olyan beavatkozások meghatározása, melyek fenntartható növekedési pályát és hosszú távú sikert biztosítanak. A felmérésben való részvétellel minden cég felismerheti és fejlesztheti ezeket a vállalatban rejlő tényezőket, képességeket.

„A felmérés célja, hogy támogassa a vállalatokat fenntartható üzleti sikereik megteremtésében” – mondja Steigerwald Zsuzsa, a felmérés projektvezetője. „A tudásalapú gazdaságban pedig az alkalmazottak képességei, tapasztalatai, szakértelme jelentik a legfontosabb versenyelőnyt. Bár a felmérés módszertana megújult, egy dolog továbbra is változatlan: Legjobb Munkahelynek lenni továbbra is kivételes, jövedelmező befektetés.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik