Pénzügy

Bérükért tüntetnek Kaposváron

Ki nem fizetett járandóságuk miatt demonstráltak az átadás előtt álló kaposvári fürdőnél a munkálatokban alvállalkozóként részt vett kaposvári cégek és dolgozóik - közel százan - azért, hogy 7 hónap után végre hozzájussanak a 24 kaposvári vállalkozást érintő, összességében 170 millió forintnyi kintlévőségükhöz.

A 2009 tavaszán elindult, 3,5 milliárd forint értékű önkormányzati beruházást az unió 750 millió forinttal támogatta. A fővállalkozója a sándorfalvai Aquaplus Kft., amelynek közvetlen alvállalkozója a kaposvári Etalon Kft. kötött szerződést a kaposvári cégekkel a munka elvégzésére, ám azt a teljesítésről befogadott számlák ellenére nem fizette ki.

Bérükért tüntetnek Kaposváron 1

A kaposvári önkormányzat – miután a tartozásai miatt a bankok az Etalon Kft. számlájáról leemelték az arra átutalt pénzeket – egy külön számlán zárolta a szerződés szerint a kft.-n keresztül a vállalkozásoknak még utalandó 140 millió forintot, amit azért nem tudnak kifizetni, mert az Etalon Kft. nem írta alá az ezt lehetővé tevő nyilatkozatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik