Pénzügy

Átcsempészték a határon a halott magyar munkást

Az autója hátsó ülésén csempészte át a határon egy burgenlandi gazda a hirtelen elhunyt magyar feketemunkását - írta egy osztrák lap.

Az illegálisan foglalkoztatott magyar munkavállalója holttestét egy burgenlandi gazda átcsempészte a határon, miután a férfi munka közben, osztrák területen összeesett és meghalt. A Kronen Zeitung internetes cikke szerint a gazdát a munkások értesítették, miután a mosonszentjánosi férfi szívinfarktust kapott. A lap szerint négy gyereke és két unokája volt a 60 éves nyugdíjas férfinak, aki kevéske jövedelmét egészítette ki a határon túl feketén keresett néhány euróval.

A gazda lánytestvére elmondta, hogy a halott munkást, C. Lászlót egy autó hátsó ülésén titokban hazavitték a családhoz. Az elhunyt lánya szerint teljesen sokkos állapotba kerültek, amikor a volt munkaadó és a testvére közölték, hogy hazahozták az apja holttestét. A bulvárlap információi szerint a halott mellett 20 eurót is a rokonok kezébe nyomtak, mint a munkás fizetését.

Az ügyben névtelen feljelentés alapján nyomoznak Ausztriában. A lap úgy értesült, hogy a magyar hatóságokat is bevonták a vizsgálatba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik