Pénzügy

Szomszédot kap a kecskeméti Mercedes-gyár

A Knorr-Bremse Magyarország Kft. 4,5 milliárd forintos, zöldmezős beruházással a régi gyáregysége mellett új gyárat kíván felépíteni 2011-ben - jelentette be Kecskeméten Lepsényi István vezérigazgató.

Az építéséhez állami támogatást, valamint európai uniós társfinanszírozást is szeretne igénybe venni a cég – mondta Lepsényi István, aki Zombor Gábor polgármesterrel a városházán tartott közös sajtótájékoztatóján ismertette a beruházás terveit.

A 2011 év elején induló, közel 20 ezer négyzetméter alapterületű modern gyár az év végére elkészülne, és 110 új munkahelyet teremtene. A müncheni központú cég magyar leányvállalata 8,6 hektáros területet vásárolt, melynek egy része az önkormányzat Déli Iparterületéből áll, de a többi terület vételét is az önkormányzaton keresztül bonyolította a cég.

Lepsényi István közlése szerint, a közúti tehergépkocsik és vasúti járművek fékrendszereit gyártó magyarországi leányvállalat idei értékesítése már eléri a 30 milliárd forintot, amely megközelíti a gazdasági válság előtti bevételét.

Zombor Gábor polgármester elmondta: a város 2007-ben vásárolt nagyobb területeket a város iparterületének közelében, így összesen 60 hektár áll további befektetők rendelkezésére. A polgármester arra számít, hogy a Knorr-Bremsével kapcsolatban álló beszállítók, valamint a Mercedes gyár beszállítói közül többen Kecskemétre fogják az üzemüket telepíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik