Pénzügy

Fidesz: 40 év munka után nyugdíjba mehetnek a nők

admin
admin

2010. 08. 02. 15:33

Több tízezer nőt érinthet a kormány azon terve, hogy januártól negyven év szolgálati idő után életkortól függetlenül nyugdíjba mehetnek a nők; a férfiak kedvezményes nyugdíjazásáról még nem tárgyalt a kabinet - mondta Iván László, a Fidesz nyugdíj- és idősügyi szakpolitikusa.

A kormánypárti országgyűlési képviselő hangsúlyozta: a negyven év szolgálati idő után az életkortól függetlenül nyugdíjba vonuló nők a teljes jogú öregségi nyugdíjat megkapják. Hozzátette: a kormány az előre hozott nyugdíjazás rendszerében alapvető változtatásokat a közeljövőben nem kíván tenni.

Iván László ezzel megerősítette a Népszava című napilap hétfői számában megjelenteket, miszerint januártól negyven év szolgálati idő után életkortól függetlenül nyugdíjba mehetnek a nők. A politikus a lapnak kijelentette: a kabinet már döntött erről, a parlament az őszi ülésszakon pedig szavaz az ügyben. A fideszes politikus a sajtótájékoztatón további részleteket, így azt, mikor lesz a javaslatból törvény, nem közölt.

Ugyancsak kérdésre válaszolva úgy becsülte, hogy a kabinet döntése több tízezer nőt érinthet.

Iván László közölte: az most nincs terítéken, hogy a férfiak életkortól függetlenül hány év szolgálati idő után mehetnének nyugdíjba.

A politikus hangsúlyozta: a nyugdíjak reálértéke nem fog romlani, a kormány megállítja a romlást.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.