Pénzügy

Orbán egymillió munkahelyét nem az állam hozza létre

A mostani "politikai kurzus" elkötelezett a munkahelyek létesítése mellett - jelentette ki a miniszterelnök hétfőn Székesfehérváron.

Orbán viktor azt mondta, a célként kitűzött egymillió új munkahelyet csak új termelési kapacitások beindításával lehet megteremteni. Ezeket a munkahelyeket nem az állam fogja létrehozni, hanem sok apró beruházásból jönnek létre – tette hozzá.

A kormányfő a Sapa Profiles Kft. több mint 548 millió forint európai uniós támogatással, 1,4 milliárd forint (ötmillió euró) beruházással megvalósuló új, nyolcezer négyzetméteres megmunkáló csarnokának alapkőletételi ünnepségén vett részt.

“Nyilvánvaló, hogy a magyar állam soha sem fog tudni létrehozni egymillió új munkahelyet, s ez nem lenne kívánatos, épp elég nagy baj az ma is, hogy a piacon alkalmazottak és a közszférában alkalmazottak aránya egészségtelenül tolódott el a közszférában alkalmazottak javára, tehát növelni kell a piac részesedését – fogalmazott.

Szavai szerint a kormány a jövőben is azokat a beruházásokat fogja támogatni, amelyek a magyar emberek számára kenyérkereseti lehetőséget biztosítanak.

Elmondta, hogy a mostani magyar kormány azt szeretné, ha Magyarország ismét Közép-Európa legvonzóbb és legversenyképesebb befektetési helyévé, célpontjává váljon.
Ehhez megvan a víziója. Szükség van még a lehető legkevésbé bürokratikus, a vállalkozásokat kiszolgáló közigazgatási rendszerre – e téren még rengeteg teendője van az országnak – , valamint a kiszámíthatóságra – fejtette ki.

“A következő években egy kiszámítható gazdaságpolitikát kínálunk a befektetőknek. A kiszámíthatóság része lesz egy folyamatosan csökkenő adórendszer is, amely tiszta, egyszerű, világos és átlátható lesz, s ösztönözni fogja az újabb és újabb beruházásokat” – mondta a miniszterelnök.

Szavai szerint az alumíniumfeldolgozó tevékenységet végző Sapa Profiles Kft. beruházása nem csak azért jó az országnak, mert kenyeret ad 150-200 embernek, hanem azért is, mert olyan terméket állít elő, amely a világon legmagasabb színvonalat képviselő termékekhez – például a legnevesebb autómárkákhoz – használnak fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik