Pénzügy

Felvételik: még három napig lehet módosítani

Még három napig pótolhatják hiányzó dokumentummásolataikat a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre jelentkezést benyújtók, addig módosíthatják adataikat, illetve a jelentkezéskor eredetileg megjelölt szakok sorrendjét. A ponthatárokat július 22-én késő este teszik közzé.

Az Educatio kft. hétfői tájékoztatása szerint csütörtökig lehet benyújtani azokat a dokumentumokat – bizonyítványmásolatok, igazolásokat a különböző jogcímen szerzett többletpontokról -, amelyeket a diákok nem csatoltak a februári jelentkezési határidőig beadott jelentkezésükhöz, vagy amelyeket időközben szereztek meg. Ilyen lehet például a nyelvvizsga-bizonyítvány, az érettségi bizonyítvány, vagy a felsőfokú oklevél.

A jelentkező a felvételi pontszámítás során csak a megfelelő igazolás másolatának beérkezése után kaphatja meg az adott jogcímen igényelt felvételi pontot. A jelentkezőknek szintén eddig a határidőig van lehetőségük módosítani személyes adataikon is, ha a kérelem beadása óta azokban valamilyen változás történt. A dokumentummásolatok pótlását, adatmódosításokat kétféleképpen tehetik meg a jelentkezők: elektronikusan, a www.felvi.hu oldalról regisztrációt követően elérhető e-felvételi szolgáltatás keretében, vagy postai úton az Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190 címre küldéssel.

A dokumentumokról elegendő egy db A/4-es méretű, fekete-fehér másolatot csatolni. Fontos azonban, hogy a másolat jól olvasható, valamint egyértelműen azonosítható legyen, azaz szerepeljen rajta a jelentkező neve és személyes adatai, valamint 12 jegyű felvételi azonosító száma.
Szintén legkésőbb 2010. július 8-ig lehet módosítani a jelentkezéskor eredetileg megadott intézmények, szakok sorrendjét. Ez csak egyszer tehető meg, és csak a már megjelölt helyeket lehet változtatni, új jelentkezési hely felvételére nincs lehetőség.

Eredményeiket, a dokumentumok és a módosítási kérelmek feldolgozottságának állását a www.felvi.hu oldalon – regisztráció után – elérhető “Én felvim” szolgáltatás keretében ellenőrizhetik a jelentkezők. A dokumentumok, kérelmek feldolgozása folyamatosan zajlik, ezért ajánlott rendszeresen figyelemmel kísérni az érettségi és egyéb eredményeket, a dokumentumok feldolgozottságának állását, ugyanakkor kérik: a jelentkezők vegyék figyelembe, hogy a dokumentumok, módosítási kérelmek feldolgozásának néhány nap feldolgozási és átfutási ideje van.
A hivatalos ponthatárok elsőként – július 22-én, csütörtökön késő este – a www.felvi.hu-n jelennek meg, a regisztrált jelentkezők a személyes oldalukon (“Én felvim”) névre szólóan is meg fogják találni a jelentkezéseikhez tartozó ponthatárokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik