Pénzügy

Magyarokra vadásznak a német munkaadók

Német nyelvterületre szervez ingyenes információs- és állásbörzét a magyarországi EURES. A kereslet és a kínálat szerencsére találkozik: hazánkfiai szívesen mennek Németországba vagy Ausztriába dolgozni, az ottani munkaadók pedig örömmel foglalkoztatnak magyarokat.

Az Európai Foglalkoztatási Szolgálat (EURES) tapasztalatai, illetve a korábbi nemzetközi állásbörzék visszajelzései alapján a külföldi állások iránt érdeklődők jelentős része továbbra is német nyelvterületen helyezkedne el, illetve az osztrák, német munkaadók szívesen alkalmaznak magyarokat. Az EURES-tanácsadók szerint a legjobb nyelvtudással és szakmai felkészültséggel rendelkező szakemberek rövid időn belül el tudnak helyezkedni.

A korábbi nemzetközi állásbörzékhez hasonlóan most is közvetlenül találkozhatnak az érdeklődők a külföldi munkaadókkal, megismerhetik az állásokat kínáló országok munkavállalási szabályait és jogi segítséget is kaphatnak.

A börzén EURES-tanácsadók is részt vesznek, akik Ausztria, Németország és Svájc élet- és munkakörülményeiről tartanak előadásokat. Rajtuk kívül a meghívott partnerszervezeteik is jelen lesznek: az EURES-T Pannonia partnerség standján a nyugat-magyarországi, illetve a kelet-ausztriai régiók munkavállalási információihoz juthatnak az érdeklődők.

A Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat munkatársai tájékoztatást nyújtanak a Fiatalok Lendületben Program, kiemelten az Európai Önkéntes Szolgálat lehetőségeiről. Standdal várja az érdeklődőket a Nemzeti Pályainformációs Központ, az Európai Unió tanácsadó hálózatának magyarországi tagja is, de a külföldi álláslehetőségeket keresők hasznos tudnivalókkal gazdagodhatnak a Nemzeti Europass Központ és az Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht., valamint az EUvonal – EU Tájékoztató Szolgálat munkatársaitól is.

Időpont és helyszín

2010. április 10.

Budapest, az ELTE Gólyavár épülete (1088 Budapest, Múzeum körút 4.)

Nemcsak magánszemélyek juthatnak információkhoz, hanem az egyéni, illetve a társas vállalkozók is. Épp ezért az Építési Vállalkozók Országos Szövetsége (ÉVOSZ) is részt vesz a rendezvényen és meghívást kapott a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara is.

Az állásbörzét megelőzi egy országjáró munkaerő-toborzás 2010. március 8-a és 17-e között, amelyet az Állami Foglalkoztatási Szolgálat a Német Szövetségi Munkaügyi Szervezet bonni központjával együttműködésben szervez. Itt főként szállodai szakembereket, szakácsokat és felszolgálókat keresnek a nyilvántartásukba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik