Pénzügy

Díjazták a legjobb HR-csapatokat

A CIB Bank, a Magyar Telekom és a Vodafone nyerte el az idén az év HR-csapata kitüntetést, az Aranyhíd-díjat.

A HR-eseket nemcsak szakmailag, hanem társadalmilag is díjazni akarta az IVM-Bridge Kft. Az év HR csapata díjjal azoknak a teameknek, részlegeknek munkáját kívánták elismerni, amelyek az adott évben a legtöbbet tették a HR stratégiai szerepe és a vállalati célokhoz való hozzájárulás – azaz a humán hozzáadott érték – növeléséért.

A pályázatot 2007-ben írták ki először, a szervezők szerint a pályázatok magas színvonala évről évre növekszik és a független szakmai zsűrinek egyre nehezebb dolga van, hogy eldöntse, mely a három csapat HR-gyakorlata állítható példaként a teljes szakma elé. A pályázati anyagok megtekinthetők itt.

A CIB, a Telekom és a Vodafone nyert

A CIB Bank pályázata igen jelentős terjedelemben mutatta be, hogy HR partnerség filozófiája hogyan hatja át a tevékenységek egészét. Professzionális színvonalú anyaggal találkozhattak a bírálók az értékeléskor. Egyértelműen kitűnik a pályázatból, hogy a CIB-nél a HR közvetlen partnere a vezetésnek. A bírálók úgy érezték, a CIB Bank csapata példaként állítható a többiek elé elsősorban rugalmasságukkal, és széles látókörűségükkel, amellyel egyszerre tudtak megbirkózni egy vállalati integrációval, költségcsökkentéssel és új fiókok nyitásával egyszerre.

A Magyar Telekom HR-csapatáról tükröződik a professzionális, üzletvezérelt társadalmi felelősségvállalás, amelyben jelentős mértékű aktivitás mutatkozik. A szándék, az akarat és a cselekvőképesség példaértékű. Abszolút komplex, minden területre kiterjedő a tevékenységük, e mellett nagy hangsúly van az atipikus foglalkoztatási formák alkalmazásán is. A csapat nagy mértékben hozzájárul a vállalat üzleti eredményeihez és hírnevének növeléséhez.

Példaként állítható minden HR-es csapat elé az a kreativitás, amellyel a Vodafone pályázatában kezeli a CSR témakörét. A Vodafone is széleskörű, erős CSR programot dolgozott ki és működtet, amelynek középpontjában az ember áll.

A beérkezett pályázatok alapján elismerő oklevélben részesültek: Állami Autópálya Kezelő Zrt., British American Tobacco Hungary, Coca-Cola HBC Magyarország Kft., Commerzbank Zrt., Intercontinental Budapest, Jabil Kft., MAM-Hungária Kft., MÁV Zrt., Magyar Televízió Zrt., Nav’N Go Kft. és TESCO Hungary.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik