Pénzügy

Tovább sztrájkolnak a Ganz-Röck dolgozói

A TE Ganz-Röck Zrt. kiskunfélegyházi gyárában csaknem kétszáz munkavállaló mindaddig folytatja a szerdán reggel kezdett sztrájkot, amíg a munkabérüket meg nem kapják - közölte Kengyel Gábor, a szakszervezeti bizottság elnöke.

Kengyel Gábor azt is elmondta, hogy a sztrájkot a vezetőség tudomásul vette. A sztrájkolók információi szerint, csütörtökön délután egyeztető tárgyalásra kerül sor közreműködő bankok, a tulajdonosok és a társaság vezetőségének bevonásával a Parlamentben, amely reményeik szerint a végső megbeszélés lesz egy MFB-hitel felvételéről és az elmaradt bérek kifizetéséről.

A november óta felfüggesztett sztrájkot a múlt héten csütörtökön folytatták, de pár órás leállás után ismét felvették a munkát a dolgozók, mert a vezetőség ígéretet tett arra, hogy az elmaradt béreket március 19-ig kifizetik.

A dolgozók a sztrájkot keddig függesztették fel, addig írásos garanciát vártak az elmaradt bérek kifizetésére, de ez nem történt meg.

A részvénytársaság kiskunfélegyházi gyára energetikai gépgyártásra és edénygyártásra szakosodott, Budapesten van a központja. A cég termékeinek többségét exportálja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik