Pénzügy

A KDNP is kirúgná a rossz tanárokat

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szóvivője szerint a párt oktatáspolitikai elképzeléseit ismertette Hoffmann Rózsa, amikor a pedagógusok munkájával kapcsolatban egy külső, objektív szakmai ellenőrzési-értékelési rendszer kiépítéséről beszélt.

Halász Zsuzsa ezt azzal kapcsolatban közölte kedden, hogy a szocialista Tatai-Tóth András hétfőn azt mondta: hangfelvétel is bizonyítja, hogy a Fidesz és a KDNP külső szakemberekkel akarja minősíttetni a pedagógusokat; ez az MSZP szerint szakmailag elfogadhatatlan, politikailag pedig veszélyes.

A KDNP szóvivője rögzítette: Hoffmann Rózsa, a párt oktatáspolitikusa nem magánvéleményét közölte, hanem pártja oktatáspolitikai elképzeléseiről beszélt. A képviselő továbbra is fenntartja, hogy ez a rendszer alkalmas arra, hogy megerősítse a jó gyakorlati munkát, fokozza ezáltal a pedagógusok biztonságérzetét, egyben alkalmas arra is, hogy kiszűrje és javítsa a gyengét – fűzte hozzá.

Halász Zsuzsa szerint logikus következmény, hogy attól a pedagógustól, aki nem akar, vagy nem képes fejlődni, barátsággal el kell búcsúzni. A szóvivő hangsúlyozta: Hoffmann Rózsa ezen elképzelése egybecseng több ezer gyakorló tanár, oktatási szakember, illetve szülő véleményével, és az elmúlt időszakban több oktatási konferencián is szóba került.

Tatai-Tóth András sajtótájékoztatóján lejátszottak egy felvételt, amelyen a Hoffmann Rózsa elmondta: a pedagógusok “munkáját szakemberek kívülről, objektívan ellenőrzik. Segítő, fejlesztő szándékkal, de ebben az is benne van, hogy az a pedagógus, aki nem képes fejlődni, aki nem képes a munkáját magas színvonalon végezni, attól a szakmának meg kell válnia”.

Az MSZP-s politikus szerint ez az álláspont egybecseng Sió Lászlónak, a Fidesz oktatási műhelye vezetőjének véleményével, aki egy múlt héten megjelent lapinterjúban azt mondta: a Fidesz minősítési rendszert vezetne be a pedagógusoknál, aki alkalmatlannak bizonyul, azt el kell bocsátani. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője csütörtöki közleményében azt hangsúlyozta, hogy Sió László nem a párt hivatalos álláspontját, hanem magánvéleményét közölte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik