Pénzügy

Felmérték a céges képzéseket

Csaknem ezer cég részvételével készült egy vizsgálat, hogy foglalkoznak-e a munkatársaik megtartása, fejlesztése érdekében képzéssel, fejlesztéssel, netán coachinggal - vagy inkább beletörődnek abba, hogy a cégük lesz a válság vesztese.

A Képzési Benchmark Felmérésből kiderült, hogy milyen tréningeket terveznek leginkább a vállalatoknál 2010-ben, kiket kívánnak fejleszteni, és miből finanszírozzák ezt. De arra is fény derült, hogy a vállalatok miért döntenek egy szolgáltató mellett, és mik a legnépszerűbb képzések.

Az összesen mintegy 380 ezer munkavállalót foglalkoztató válaszadók mindegyike elgondolkodott már azon, hogy talán a tehetséges munkatársak jelenthetik a kiutat a jelenlegi szorult helyzetükből, a jövőbeni sikerességük biztosításához. Ez a szervezet méretétől, tulajdoni formájától függetlenül igaz.

Többen a túlélésért – a gazdaság fellendülését várva – emberfeletti erőfeszítések és anyagi ráfordítások árán is foglalkoznak a munkatársaik megtartása, fejlesztése érdekében képzéssel.

Azt, hogy milyen tréningeket terveznek leginkább a vállalatok 2010-ben, kiket kívánnak fejleszteni, és honnan van erre forrásuk, február 2-án tárják a nyilvánosság elé a felmérés készítői a Vállalati képzések 2010-ben című konferencián. További információkat a DGS Global Research tanácsadó cég honlapján találnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik