Pénzügy

Nem lehet túl drága a céges parti

A cégvezetők úgy vélik, az évvégi vállalati karácsony erősítheti az alkalmazottak elkötelezettségét, és lehetőséget ad arra, hogy a munkaadók honorálják alkalmazottaik éves munkáját - olvashatjuk egy felmérésben.

Az egészségügyi és szociális szektorban dolgozó vállalkozások vezetőinek részvételével készült felmérés szerint a cégek fontos eseménynek tartják az év végi céges karácsonyi partit. A 135 megkérdezett vezető 62 százaléka szerint a közös ünneplés segít az alkalmazottak munkahelyi elköteleződésének erősítésében. A kutatást a Chartered Management Institute (CMI) megbízásából készítették.

A vezető beosztású válaszadók több mint kétharmada úgy gondolja, a céges karácsony alkalmat ad a munkaadóknak arra is, hogy honorálják alkalmazottaik egész éves munkáját. Ennek alapján 66 százalék úgy véli, hogy a partikat a nehezebb gazdasági helyzet ellenére is meg kellene tartani megtartani.

üzenetértékű, hogy mennyibe kerül

Mindeközben azonban odafigyelnek arra, hogy a szervezett ünnepség milyen üzenetet közvetít a dolgozók felé. 60 százalékuk úgy véli, ha a karácsonyi parti láthatóan és feleslegesen sokba került, az negatív visszacsatolást eredményezhet a vezetőség felé. Mintegy 50 százalékuk pedig úgy véli, célszerűbb, ha az egyes teamek ünnepelnek együtt, mintha az egész vállaltra kiterjedő bulit szerveznek.

Bár a közös ünneplést fontosnak tartják, a parti költségeire erősen odafigyelnek a vezetők. A válaszok szerint 48 százalékuk anyagilag nem, csak a szabadidő biztosításával járul hozzá a karácsonyi parti megrendezéséhez.

A vizsgált kis- és középvállalkozások 42 százaléka pedig éppen annak anyagi vonzata miatt, költségspórolási szándékkal egyáltalán nem rendez alkalmazottainak céges karácsonyozást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik