Pénzügy

Sztrájkbizottság alakult a Magyar Televízióban

Sztrájkbizottság alakult csütörtökön a Magyar Televízióban - közölte a testület szóvivője.

Kapuvári Gábor tájékoztatása szerint hétfőn adják át a menedzsmentnek követeléseiket, amelyek középpontjában a munkahelyek és a Magyar Televízió, mint a társadalmi párbeszéd egyik intézménye, védelme áll.

A fórumot létrehozó három reprezentatív érdekképviselet két társelnököt állított a bizottság élére, Lázár Andrást, a Postai és Hírközlési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnökét, valamint a munkavállalókat az üzemi tanácsban képviselő Farkas Lászlót – mondta el.

Múlt csütörtökön döntött sztrájkbizottság létrehozásáról az MTV dolgozóinak három reprezentatív érdekképviselete; a Magyar Televízió Gyártásvezetői Szakszervezete, a Televíziós Dolgozók Szakszervezete és a Televíziós Műsorkészítők Érdekvédelmi Szövetsége.Az előkészületek egyik, név nélkül nyilatkozó résztvevőjének akkori tájékoztatása szerint céljuk a bérek legalább reálértéken tartása, valamint a munkahelyek biztonságának garantálása.

Mint mondta, öt éve nem volt fizetésemelés a cégnél, a költségvetési megszorítások (a 9,4 milliárdos céltámogatás megvonása) miatt pedig veszélyeztetve érzik sokuk állását.

Várhatóan írásban fogják kérni Medveczky Balázs ügyvezetőt, hogy tegyen lépéseket a vezetők és a beosztottak javadalmazása közötti aránytalanságok tompítására.

A köztelevízió szerdán bejelentette: felszámolják vidéki stúdióikat, valamint elvonják a magasabb jövedelmű munkatársak béren kívüli juttatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik