Pénzügy

Engedélyeznék a fusizást az APEH-nél

admin
admin

2009. 11. 07. 08:41

Engedélyeznék az APEH-dolgozók számára a másodállás vállalását - vetődött fel a hivatalnál. A felvetés oka, hogy az ott dolgozók alacsony keresettel rendelkező része komoly anyagi nehézségekkel küzd - írja a Magyar Nemzet.

A másodállási tilalom feloldásával lehetővé válna, hogy az adóhivatal munkatársai mellékes kereset után nézzenek. A veszélyesnek tűnő intézkedést a hatóság dolgozóinak drasztikus jövedelemcsökkenése indokolná, amit egyébként jól mutat, hogy egyre több APEH-os kér a hivataltól munkáltatói segélyt és fizetési előleget.

Pattanásig feszült a hangulat az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalban (APEH); egyesek egyenesen forradalmi légkörről beszélnek. A kialakult helyzetet az idézte elő, hogy Oszkó Péter pénzügyminiszter ősszel egy forint jutalmat sem adott a szervezet dolgozóinak, s a jelen állás szerint karácsony előtt sem fog. A negyedéves pluszjuttatások elmaradása viszont drámai állapotokat idézett elő az APEH-ban.

A lap információi szerint a hivatali dolgozók tömegesen kérnek az adóhatóságtól munkáltatói segélyt és fizetési előleget. Némelyek arról számoltak be: a szervezetben van olyan alkalmazott, aki ellen éppen az adóhivatal indított végrehajtást. A szóban forgó személy idén lakást vásárolt, de mivel nem kapott mozgóbérnek nevezett jutalmat, nem tudta kifizetni az illetéket. Mások az otthonukra felvett hitelt nem tudják törleszteni.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.