Pénzügy

Mi lesz a képzésekkel jövőre?

Sok olyan cég van, amelynél jelenleg egyáltalán nincs forrás a képzésekre, és - mivel módosult a szakképzési hozzájárulás rendszere - más feltételekkel juthtatnak támogatásokhoz is. Egy felmérés arra keresi a választ, hogy jövőre a vállalatok mennyire tartják fontosnak a dolgozók oktatását, illetve a stratégiájukban építenek-e erre.

Rengeteg vállalkozásvezető és HR-es nincs tisztában a jogszabályváltozás következményével. Emiatt igencsak képlékeny, hogy mi is várható jövőre: a legrosszabb esetben akár meg is szűnhetnek a vállalati továbbképzések.

Ám pozitív változást is hozhatnak a változások: a cégek talán elkezdik mérni a munkatársak teljesítményét, és valószínű, hogy már nemcsak a képzés ára, hanem a minősége is döntővé válik. A Képzési Benchmark Felmérésből – a DGS Global Research – tíznapos villámkutatásából – mindez kiderülhet.

A munkáltatóknak a versenyképességük megőrzése érdekében érdemes képezni az alkalmazottakat, frissíteni az elavuló tudásukat. A kutatás célja az eszközök, módszerek, források feltérképezése is. Emellett az is fontos kérdés, hogy a vállalatok vezetői milyen alapon választanak képzőintézményt, az élethosszig tartó tanulás valóban elvárás-e a munkahelyeken, és a válságkezelésben milyen szerepet kaphat az oktatás.

Dara Péter, a felmérést készítő cég vezetője az FN.hu-nak elmondta, hogy már most több mint kétszáz szervezet töltötte ki az online kérdőívet – amely itt érhető el. A válaszadók között értékes nyereményeket sorsolnak ki, például lesz olyan, aki ingyen részt vehet a novemberi Tehetségmenedzsment Konferencián, illetve ingyen megkapja a kutatást feldolgozó tanulmányt is.

A kutatás médiatámogatója az FN.hu, ezért az eredményeket az elsők között lapunkon olvashatják majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik