Pénzügy

Teszteli a cégeket az ÁFSZ

Felmérést készít az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) a magyarországi vállalatok munkaerő-gazdálkodásáról. A kérdőív október 20-ig adható le.

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) negyedévente elvégez egy felmérést, hogy jobban megismerje a cégeket, illetve a szolgáltatásait személyre és vállalatra szabottabban, a munkáltatók elvárásainak leginkább megfelelő módon alkothassa meg.

Az elmúlt negyedévi munkaerő-gazdálkodási adatok mellett a tervekre is kíváncsiak. Ezekre az adatokra kívánnak támaszkodni a különféle támogatási eszközök tervezése során, a felnőttképzés irányainak meghatározásakor, valamint a munkaerő-közvetítésben – írják a honlapjukon. Azt is meg szeretnék tudni, hogy a kirendeltségen dolgozó munkatársaik milyen szolgáltatásokkal segíthetnék az ügyfeleket.

A mostani kutatás a tizenötödik. Általában több mint nyolcezer vállalat ad választ, ezáltal mintegy 650 ezer munkavállaló foglalkoztatásáról kapnak adatokat. Az a cég, amely részt vesz a felmérésben, ingyen megkapja az eredményekből készült elemzést.

A kérdőív az ÁFSZ honlapján keresztül is kitölthető, 2009. október 20-ig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik