Pénzügy

Magyar matektanárokat vár az USA

Természettudományt, de elsősorban matematikát okító magyarországi tanárokat foglalkoztatna a chicagói általános és középiskolákat összefogó szervezet, a Chicago Public Schools. A két ország közötti nemzetközi csereprogramra július 14-én, kedden választják ki Debrecenben azokat a fiatal tanárokat, akik elsőként utazhatnak ki tanítani.

A „Chicago Public Schools Vendégtanár Program” legfőbb célja a tanítási módszerek összevetése, valamint szakmai továbbképzési közösségek kialakítása a csereprogramban részt vevő magyar vendégtanárok és a chicagói állami iskolák tanárai között. A közreműködő magasan képzett és motivált szakemberek a külföldön szerzett tapasztalatokat a későbbiekben itthon tudják kamatoztatni és továbbadni, ugyanakkor a chicagói iskolák diákjai is megismerhetik közelebbről hazánk kultúráját és szokásait.

A természettudományi oktatókat érintő nagyszabású csereprogram idén indult útjára a Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karok közreműködésével. Az előzetes feltételeknek már megfelelt tanárokat egy átfogó, személyes interjú keretén belül választja ki kedden Debrecenben a Chicago Public Schools két szakembere.

„A projekt komoly követelményrendszerre épül, és többlépcsős kiválasztás áll mögötte. Legfőbb feltétel a megfelelő diploma, a minimum hároméves releváns munkatapasztalat, és természetesen a felsőfokú angol nyelvtudás. Aki minden feltételnek megfelel, akár hároméves tanítási lehetőséget is elnyerhet” – mondta dr. Fábián István, a Tudományegyetemi Karok elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik