Pénzügy

Milliárdok a befogadó munkahelyeknek

Hazánkban a munkaképes korú fogyatékossággal élők számát körülbelül 400 ezer főre tehetjük, azonban mindössze az egytizedük dolgozik.

A munkahelyteremtés, -megtartás és a védelem érdekében a megváltozott munkaképességű és a hátrányos helyzetű személyeket foglalkoztató szervezeteknek növelniük kell a hatékonyságot. A TÁMOP 2.4.2 pályázati tervezet százszázalékos uniós forrásokat kínál erre a célra az érintetteknek – a részletek a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján olvashatók. Az összesen 1,8 milliárd forintnyi támogatást képzésekre, értékteremtési és működésfejlesztési tanácsadásra, valamint szervezeti felmérésekre fordíthatják a nyertesek.

A projekt lényege a megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztató szervezetek fejlesztése, hogy a hátrányos helyzetű munkaerő-piaci szereplők is képesek legyenek uralni a saját sorsukat. A rehabilitációs és védett foglalkoztatók szervezeti kultúrájának fejlesztésére, a piaci pozíció erősítésére, illetve a foglalkoztatás feltételeinek és minőségének javítására is fordíthatják az elnyert összeget. Emellett a cél olyan befogadó munkahelyek kialakítása, amely a hátrányos helyzetű és a megváltozott munkaképességű emberek munkába állását és munkahelymegőrzését támogatja – írja a FISZ hírügynökség.

A pályázóknak most térítésmentes segítséget nyújt az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségének (ÉFOÉSZ) működésfejlesztője, a DFT-Hungária Kft. További információ telefonon a 20/338-0696 számon, illetve e-mailben kérhető. A beadási határidő várhatóan június 24.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik