Pénzügy

Hamarosan elkezdi a munkások felvételét a magyar Mercedes

A Daimler a jövő év végére elkészülő kecskeméti gyárába idén az év közepén kezdi meg a munkavállalók toborzását - közölte Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét alpolgármestere.

Az első körben 300 emberre tart igényt a Daimler, akik várhatóan a kecskeméti üzem középvezetői posztjait fogják betölteni, a későbbiekben ők tanítják majd be az újakat. A nagyobb munkaerő-toborzás 2010 végén indul – tette hozzá az alpolgármester, aki az önkormányzatnál a beruházással kapcsolatos döntéseket koordinálja.

Szemereyné Pataki Klaudia elmondta: a 800 millió eurós beruházással felépülő Mercedes gyár közel 2500 dolgozónak biztosít majd munkahelyet. Jelentős beszállítási volumennel számolhatnak a gyárüzemeltetésbe és a kiszolgálásba (például a karbantartásba, a szolgáltatásokba) bekapcsolódó vállalkozások.

Az első ütemben a Daimler által megvásárolt 450 hektáros területből 180 hektárt építenek be. Ennek a területnek befejeződött a lőszermentesítése és a régészeti feltárása. Jelenleg a Bácsvíz Zrt. dolgozik a területen, egy 15 kilométer hosszú öntözőcsatorna-rekonstrukción dolgoznak. A tereprendezés április végére befejeződik – sorolta az előkészületeket az alpolgármester. A területen augusztus-szeptember körül elindulhatnak az alapozó munkák, majd novemberben a magasépítés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik