Pénzügy

Nem bocsátanak el 70 ezer embert?

A kormány nem tervez elbocsátásokat a közszférában 2009-ben. Ellenkezőleg, azzal számol, hogy megőrzi az álláshelyeket - áll a Pénzügyminisztérium lapunkhoz eljuttatott közleményében. A Magyar Nemzet kedden azt írta, 70 ezer embert is kirúghatnak.

Ennek megfelelően készült el a stabilizációs program, és ezt tartalmazza a jövő évi költségvetési törvényjavaslat, amelyet jelenleg a parlament tárgyal – áll a közleményben.

A Magyar Nemzet keddi számában azt írta, hogy a közalkalmazottak és köztisztviselők elbocsátásával kapcsolatos végkielégítésre 70 milliárd forintos tartalékot tartalmaz a Miniszterelnöki Hivatal jövő évi költségvetése. „Az írás tartalma alapvető tévedés” – szögezi le a közlemény.

„Nem végkielégítésre, hanem bérekre áll rendelkezésre ez a pénz. Annak ellenére, hogy a kormány a stabilizációs programban jövőre nem számol a közszférában béremeléssel, ez nem jelenti azt, hogy a bérek összességében nem változnak. Végre kell ugyanis hajtani az aktuális előremenetellel kapcsolatos béremeléseket, és egyéb változtatásokat. Ennek fedezetét biztosítja a 69,7 milliárd forintos tartalék” – emeli ki a Pénzügyminisztérium.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik