Pénzügy

Fidesz: alkalmatlan a Gyurcsány-kormány

A Fidesz szerint a munkanélküliek számának folyamatos emelkedése jelzi, hogy Gyurcsány Ferenc és kormánya rossz módszerrel kívánja kezelni az ország problémáit.

A munkanélküliek számának folyamatos növekedése igazolja, hogy Gyurcsány Ferenc és a kormány megszorító politikája kudarcot vallott, hiszen az elmúlt két évben semmilyen pozitív változás nem történt – jelentette ki Bernáth Ildikó, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője. A már ma is nagyon rossz helyzetet még súlyosbítja a pénzügyi-gazdasági válság helytelen kezelése. Ezt mutatja, hogy – az egyik internetes portál adatai szerint – az utóbbi tíz napban 4711 ember veszítette el munkáját Magyarországon – jegyezte meg.

A politikus szerint a munkanélküliség és foglalkoztatottság terén mára kialakult helyzet miatt „egyértelműen Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a hibás. Ő, aki először tudatosan hazudott az egész országnak, majd utána eltitkolta a tényleges gazdasági adatokat, s ezzel a politikával lényeges legyengítette az országot, és félrekezelték a válságot” – fogalmazott. Amikor a válság már jól látható volt, a miniszterelnök még akkor is tagadta ennek meglétét. „Nem a kormány, hanem az IMF oldatta meg azt a helyzetet, hogy az ország elkerülje az államcsődöt” – mondta.

A politikus megismételte a Fidesz elnökének és több vezetőjének korábbi álláspontját, miszerint egy tíz milliárd eurós növekedési csomagra lenne szükség. Ennek felét a mikro, kis- és középvállalatok (kkv) támogatására, másik felét pedig adócsökkentésre lehetne fordítani. Szükség lenne az EU-források olyan átcsoportosítására is, hogy abból a jelenlegi – Fidesz szerint – három százalék helyett harmincat kapjanak a kkv-k.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik