Pénzügy

Német diákokat csábít a magyar felsőoktatás

Egy magyar iskola képviselte Kelet- és Közép-Európa felsőoktatási intézményeit egy nemzetközi oktatási kiállításon Németországban. A Budapesti Gazdasági Főiskola olyan neves egyetemek mellett mutatta be a képzését, mint a Yale és a londoni Richmond University.

Kilenc ország 44 felsőoktatási intézménye részvételével rendezték meg az International College Days 2008 elnevezésű nemzetközi felsőoktatási kiállítást Münchenben és Berlinben. Az esemény célja az volt, hogy a német fiatalokat megismertesse a külföldi intézmények által Németországban vagy külföldön nyújtott továbbtanulási lehetőségekkel. A Budapesti Gazdasági Főiskola mellett Egyesült Államok-beli, német, francia, olasz és belga intézmények mutatkoztak be az érdeklődőknek.

„Németországban igen nagy az érdeklődés a külföldön folytatott tanulmányok iránt, mely részben a német oktatási rendszerben bekövetkezett reformoknak is betudható. A kiállítás kitűnő alkalom arra, hogy a külföldi tanulmányok gondolatával kacérkodó német diákok első kézből kapjanak információkat a kiszemelt intézményekről és a külföldi tanulmányok feltételeiről. Egy ilyen esemény a főiskola és az egész magyar felsőoktatás számára is nagy jelentőséggel bír” – hangsúlyozta Sándorné dr. Kriszt Éva rektor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik