Pénzügy

Ötezer eurót nyerhetnek a joghallgatók

Joghallgatók és frissen végzett jogászok számára hirdet nemzetközi esszéíró pályázatot a Schönherr. Az ötezer euró díjazású pályázatra magyar fiatalok jelentkezését is várják a szervezők a román, szerb, ukrán és bolgár pályázók mellett.

Az angol nyelvű esszék témáját a pályázók szabadon válaszhatják. Fontos az aktualitás, illetve a kereskedelmi jogi területről kell szólnia. A maximum öt oldal terjedelmű tanulmányok leadási határideje 2008. szeptember 30.

Minden országban helyi zsűri választja ki a legjobb versenyzőt, ő jut tovább az ausztriai döntőbe. A pályázat nyertesét Bécsben, az utolsó fordulóban választja ki a nemzetközileg elismert jogászokból álló zsűri, akik előtt a döntősök ismertetik esszéiket, és bemutatják szaktudásukat, prezentációs készségüket. A pályamunkák elbírálásánál kiemelt szempont az eredetiség, a tartalom, az íráskészség és az érvelési technika.

A Közép-Kelet-Európa több országában meghirdetett nemzetközi pályázat hazai koordinálását a magyarországi partner, a Schönherr Szécsényi Ügyvédi Iroda végzi. „A határokon átívelő tranzakciók során a piac elvárja az ügyvédi irodáktól, hogy a régió valamennyi érintett piacán egységesen magas színvonalon nyújtsanak jogi szolgáltatást. Az ügyfelek magas szintű igényeinek legteljesebb körű kiszolgálásához elengedhetetlen a nemzetközi szinten is biztos szakmai tudással bíró, nyelveket beszélő jogászok képzése. A pályázat célja, hogy a régió tehetséges fiataljai lehetőséget kapjanak a sikeres pályakezdéshez, és nem utolsósorban a régiós kapcsolataik bővítéséhez” – mondta dr. Szécsényi László, az iroda vezető partnere.

A pályázatról bővebb információ itt olvasható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik