Pénzügy

Fidesz: mélyponton a foglalkoztatottság

Fidesz szerint a foglalkoztatottság területén tapasztalható "mélypont" oka a kormány és Gyurcsány Ferenc hibás gazdaságpolitikája.

A KSH legfrissebb adatai szerint – a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva 74 ezerrel csökkent a foglalkoztatottak száma, míg a munkanélküliek száma 22 ezerrel növekedett – mondta Bernáth Ildikó, az Országgyűlés foglalkoztatási bizottságának fideszes alelnöke.

A politikus szerint a kialakult helyzet oka Gyurcsány Ferenc és a kormány hibás gazdaságpolitikája, azok a hazugságok, amelyeket már két kampány során hallhattak a választók. Az MSZP kétszer ígért 400 ezer munkahelyet, ám ezekből az ígéretekből semmi nem valósult meg – mutatott rá.

Bernáth Ildikó szerint amíg nem lesz olyan gazdaságpolitika, amely a hazai kis- és középvállalkozásokat hozza helyzetbe, addig nem lehet pozitív változásra számítani. Mint mondta, nem csak új gazdaságpolitikára, hanem olyan adó- és járulékpolitikára is szükség van, amely az élő munkára rakó terheket csökkenti. Úgy vélte, mindezeken túl foglalkoztatás-politikai és oktatáspolitikai változásokra is szükség van.

Addig amíg a gazdasági növekedés nem lesz 3-4 százalék körüli, addig nem lehet javulásra számítani a foglalkoztatottság területén – jegyezte meg a politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik