Pénzügy

Két hét haladék a papírgyár dolgozóinak

A Mondi Szolnok Zrt. tulajdonosai és menedzsmentje úgy határozott, hogy a dolgozók munkaviszonyát május 31-ével nem mondják fel, hanem a jelenlegi státuszt egyelőre további két héttel meghosszabbítják - közölte Ferencz Gábor, a cég igazgatóságának elnöke kedden az MTI-vel.

“A döntés hátterében az áll, hogy még mindig van reális esély arra, hogy a gyár a jövőben papírgyárként tud működni, aminek érdekében a menedzsment minden lehetőséget meg kíván ragadni” – indokolta a gazdasági vezető.

Szakmai befektető reményében ezt lépést egyszer már megtették: az először közölt április vége helyett május végén jártak volna le a munkaszerződések. A Mondi szolnoki papírgyárában a tulajdonos március 22-én állította le a termelést.

Amennyiben a 265 munkavállaló esetében mégis felmondásra kerülne sor, az érdekképviselettel történt megállapodás szerint azok, akik a gyár 1995-ös újraindítása óta ott dolgoznak, 15 havi végkielégítésben részesülnek.

Ferencz Gábor március elején jelentette be, hogy a hónap közepén leállítja a termelést szolnoki gyárában a Mondi Business Paper Hungary Zrt., és a tulajdonos az egységet értékesíteni kívánja. Az elnök akkor 80 százalék esélyt adott arra, hogy sikerül szakmai befektetőt találni. A vevővel szemben az egyetlen kikötésük, hogy irodai kommunikációs papírokat nem állíthat elő Szolnokon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik