Pénzügy

Terítéken a nemzetközi és a hazai HR-trendek

A versenyképességhez szükséges, hogy tisztában legyen a vállalatvezetés a saját jellemző tulajdonságaival, de a másokhoz viszonyított helyzetével is. Az I. Országos HR Benchmark Konferencián az előadók többféle szempont szerint járják körbe a kérdést, illetve a hazai és a nemzetközi felméréseket készítő szervezetek mutatják be a friss trendeket.

Az I. Országos HR Benchmark Konferenciát a Nexon és a DGS Global Research közösen rendezi meg május 14-én a Kempinski Hotel Corvinusban. A „Benchmarking a nemzetközi és hazai HR-trendek, tendenciák alapján” címet viselő tanácskozáson – melynek médiapartnere a FigyelőNet – a hazai vállalatvezetők és a HR-szakemberek látókörének szélesítése, a magyarországi emberierőforrás-menedzsment kultúrájának fejlesztése a cél.

A munkaügyi felmérések tapasztalatai

A munkaerő-piaci helyzetképről az MKIK Gazdaság és Vállalkozáselemző Intézet, a XXI. századi emberierőforrás-menedzsment új trendjeiről viszont az Ernst&Young tart előadást. A konferencián a PricewaterhouseCoopers szakértője Investors in People címmel avatja be az látogatókat a HR-folyamatokba, illetve résztvevők megismerhetik a DGS Global Research Országos HR Benchmark Felmérésének eredményeit.

A Watson Wyatt Data Services a piaci versenyképességi vizsgálatok tapasztalatait osztja meg az érdeklődőkkel, a Hewitt a Legjobb Munkahely-felmérés eredményeit ismerteti. Az IBM szakembere a vezetői utánpótlás kritikus helyzetét ecseteli, majd megismerkedhetünk a FranklinCovey kutatásaival. Az AIESEC képviselője a Legvonzóbb Vállalat 2007 című felméréséről beszél, emellett bemutatják a DGS legfrissebb kutatását, a Képzési Benchmark Felmérést is.

A konferencia védnöke Simon Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára és dr. Kisfaludy Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal kormányzati személyügyi szakállamtitkára lesz.

Az egész napos tanácskozás programja itt olvasható. Az érdeklődés nagy, ennek ellenére a szervezők még tudják fogadni a jelentkezéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik