Pénzügy

Sztrájk idején felértékelődik a távmunka

Az IT-szektor legfőbb kihívásának a távmunka informatikai hátterének biztosítását, az internetszolgáltatókat érintő kulturális járulékról szóló tervezetet, valamint az energiatakarékos szervereket tartják hazánk informatikai vezetői – derült ki a Hangszerelés változásszimfóniára címmel rendezett konferencián.

Takács Tibor, a Vezető Informatikusok Szövetségének (VISZ) elnöke előadásában kitért a közlekedési sztrájkokra. „Az informatikai vezetők számára is tanulsággal szolgálnak ezek a napok. Mivel sok dolgozó nem tud időben beérni a munkahelyére, ismét felértékelődik a távoli elérés szerepe, a távmunka fontossága” – emelte ki. Ugyanakkor az informatikai vezetőknek egyben kihívást jelent, hogy napok vagy akár órák alatt is reagáljanak az efféle gyorsan változó helyzetekre.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) szakmai főtanácsosa, Kajzinger Ervin elmondta, jövő héten ülnek tárgyalóasztalhoz a minisztériumban az IT-szakma és a kormányzat képviselői, hogy egyeztessenek az internetszolgáltatókat is érintő kulturális járulék kiterjesztéséről.

A konferencia fókuszában az informatikai vezetőt érő kihívások álltak. „A változás globálisan is megfigyelhető, egyre inkább stratégiai, döntéshozói, költségvetési feladatok hárulnak a rájuk, és megszűnnek csupán az infrastruktúra felelőseinek lenni” – mondta Ray Schmidt, a nemzetközi CIO Executive Council vendégelőadója.

A Figyelő és a Computerworld informatikai vezetők és döntéshozók számára szervezett eseményén többek között arról is szó esett, hogy növekednek az informatikai vezetőkre háruló stratégiai, döntéshozói és költségvetési feladatok, ezért a jövőben egyre több multifunkciós, többirányú szaktudással rendelkező szakemberre van szükség.

Szemtanúja volt a közlekedési káosznak? Fotót, videót készített, beszámolót írt? Töltse fel az FN Tudósítóra, ahol az olvasók írják az újságot, vagy küldje be hozzánk e-mailen!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik