Pénzügy

Önéletrajz ambulanciát is kínál a KarrierExpo

A 25. KarrierExpót rendezi meg a Budapesti Corvinus Egyetem április 16-17-én. Több mint 120 munkáltató, kiállító vesz részt a rendezvényen, ahol a munkaerőpiac valós igényeiről tájékozódhat a 8-10 ezer érdeklődő diplomás, pályakezdő fiatal.

A statisztikák szerint több mint 20 ezer diplomás keres állást magának, a pályakezdő álláskeresők mintegy negyvenkétezren vannak, és a 25 évesnél fiatalabb álláskeresők száma meghaladja a hetvennégyezret – áll az Állami Foglalkoztatási Szolgálat jelentésében.

A KarrierExpo szakmai kísérő programjai között megtalálható a „CV Ambulancia” – azaz az önéletrajz-tanácsadás –, képesség- és személyiségteszteket tölthetnek ki az érdeklődők, emellett gazdasági tudásfelmérésen és nyelvi szintfelmérőn vehetnek részt, illetve céges kiválasztási teszteket oldhatnak meg. Karrier-tanácsadás, grafológiai elemzés, előadások és IQ-tesztek, valamint logikai játékok is várják az állásmustrára látogatókat.

A szervezők az idén is legalább 40 hazai és külföldi egyetem végzősére, diplomására számítanak, akiknek több mint a fele állást keres, egyharmada pedig szakmai gyakorlatot. A vállalatoknak az állások felkínálása mellett presztízst jelent egy rangos állásbörzén való részvétel.

A munkaadók 1500 pozíciót hoznak a börzére, de 14 munkaerő-közvetítő és tanácsadó további 138 cég hirdetésével a tarsolyában érkezik. A legnépszerűbb területek között a pénzügy, számvitel, marketing, kontrolling mellett a logisztika és az informatika, de az értékesítés, adminisztráció, valamint a vezetői utánpótlás is szerepel. A felajánlott fizetés ezekért átlagosan havi bruttó 230-250 ezer forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik