Pénzügy

Komoly bajban a pályakezdők és a képzetlenek

Idén 8 százalékkal rekordot döntött a munkanélküliségi ráta. A felmérések szerint a képzetlenek és a pályakezdők vannak a legnagyobb bajban, nehezen találnak állást. Ezért indít elhelyezkedést segítő előadás-sorozatot a diákoknak a Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Az előadások témái

március 27. Pályázat- menedzsment. Előadó: dr. Fekecs Sándor.
április 3. Önmenedzsment. Előadó: Kurdi Ferenc.
április 10. Az önéletrajzírás titkai, a jó motivációs levelek, álláskeresési módszerek. Előadó: Siket Mónika.
április 17. Interjú tréning. Előadó: Siket Mónika.
április 24. Tesztek megoldása. Előadó: Siket Mónika.
május 8. A diákmunka előnyei és buktatói. Mire kell figyelni? Előadó: Zborovján Gábor.

A hallgatóknak nemcsak a diploma után, hanem már a gyakornoki időben is egyre nehezebb a képzettségüknek megfelelő munkát találni. A problémát felismerve és arra reagálva a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egy 6 előadásból álló sorozatot indít egy tanácsadócég szakembereinek közreműködésével.

Kernács Polett, az Egyházi Egyetemek Karrier Irodájának vezetője elmondta, hogy az egyetem hallgatóinak közel 40 százaléka küzd elhelyezkedési problémával, így valóban szükség van minden információra, ami az álláskeresést megkönnyíti.

Az első téma a pályázatmenedzsment lesz, dr. Fekecs Sándor, a Pannon-Work Személyzeti Szolgáltató Zrt. jogi és képzési üzletágvezetője beszél a pályázatok ismeretének fontosságáról és a gyakorlati tapasztalatairól. Szó lesz még az állami és EU-s pályázati támogatásokról, valamint a projektmenedzsment hasznáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik