Pénzügy

Magyar diákok nyertek Kanadában

Nemzetközi esettanulmány versenyt nyert a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) csapata a kanadai Londonban. A mezőny igen erős volt: a Richard Ivey Business School által rendezett 19. Scotiabank International Case Competitionra 12 ország gazdasági felsőoktatási intézményének csapatát hívták meg.

A BCE csapata nyerte az idei Scotiabank International Case Competition (Scotiabank Nemzetközi Esettanulmány Verseny) nevű versenyt, amelyet március 13-15-én rendeztek. Az évente megrendezett erőpróba a nemzetközi esettanulmány versenyek egyik legrangosabbja és mindenképpen a legtradicionálisabb: az idei már a 19. volt az Ivey Business School által rendezett vetélkedések sorában.

A magyar intézményt Tranker Bea, Császár Péter, Vermes Ákos és Vlaszák András képviselte, akiket a Strategic International Management angol nyelvű választható tárgy keretében készítettek fel a feladatra. A „mieinknek” brazil, cseh, francia, Hong Kong-i, ír, olasz, mexikói, Új Zéland-i, norvég, spanyol és a szingapúri csapatokkal kellett megmérkőznie.

Az eset egy izlandi bank nemzetközi terjeszkedéséről szólt, amelyben a stratégiai probléma mellett hangsúlyosan szerepeltek poszt-merger menedzsment kérdések is. A Corvinus Egyetem csapata a norvégokkal és a brazilokkal jutott a döntőbe, ahol prezetációjukkal szerezték meg az első helyet.

A hallgatókat Bartis Eszter, a Corvinus Egyetem Vezetéstudományi Intézete tanársegéde, Macher Flóra, az egyetem volt hallgatója, és Bakacsi Gyula egyetemi docens, az egyetem Szervezeti Magatartás tanszékének vezetője készítette fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik