Pénzügy

A mesterképzésekre éjfélig lehetett jelentkezni

Március 17-én éjfélkor járt le a mesterképzések jelentkezési határideje a felsőoktatásban; a diákok eddig az időpontig összesen 120 mesterképzési szak 615 meghirdetése közül választhattak. Az idei év sajátossága, hogy a többciklusú képzés első ciklusában, az alapképzésben végzettek nagy számban csak jövőre, 2009-ben szereznek diplomát, s várhatóan akkor célozzák meg a mesterképzéseket.

Ha valaki más képzési szinten meghirdetett képzésekre – alap-, egységes, osztatlan képzésre, valamint felsőfokú szakképzésre – is beadta jelentkezését február 15-ig, de még további mesterképzésekre kíván jelentkezni, annak egységes rangsorba kell rendeznie a korábbi és az újonnan megjelölt szakjait, és az így kialakított teljes sorrendet kell feltüntetnie a most beadandó jelentkezési lapján – hívta fel a figyelmet az MTI.

A felvételi eljárás díját csak az újonnan választott szakok után kell befizetni. Akit kizárólag a mesterképzések érdekelnek, és nem adott még be jelentkezési lapot február 15-ig, annak egyszerű a dolga: kiválasztja, majd a kért elbírálási sorrendbe rendezi a kiválasztott mesterképzéseket, kitölti a jelentkezési lapot, és befizeti az eljárási díjat. A felvételi eljárás alapdíja 9000 forint, ezért az összegért 3 jelentkezés megjelölésére van lehetőség, az ezen felül megjelölt továbbiakért az alapdíjon felül 2-2 ezer forint kiegészítő díjat kell fizetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik