Pénzügy

Példakép-díj a helyi hősöknek

Roma fiatalok mentora, helyi mecénás és látássérültek önálló élethez segítője a Pannon Példakép Díjak kitüntetettjei. Magyarország új példaképe Juhász Józsefné, Németh Márta és Varga Lajos.

A Pannon Példakép Alapítvány immár tizenkettedik alkalommal adja át díjait. A negyedik negyedévi díjátadón a több száz jelölt közül a kuratórium által kiválasztott három legkiválóbbnak adták át a Pannon Példakép Díjakat, s a velük járó egy-egymillió forintot. Az alapítvány célja, hogy a nyilvánosság erejével és anyagilag is támogassa azokat a honfitársainkat, akik értékteremtő tevékenységükkel mindannyiunk számára követendő példákat mutatnak – immár harmadik éve működik és negyedévente három díjat ad át.


Németh Márta, a látássérülteket segítő a Búzavirág Alapítvány vezetője, Varga Lajos szolnoki szikvízkészítő és mecénás, illetve Juhász Józsefné, a kállói roma fiatalok mentora kapta meg idén a díjat.


„2007 karácsonyának közeledtével három igazi közösségteremtőt tüntet ki a Pannon Példakép Alapítvány. A díjjal olyan ismeretlen emberekre kívánjuk felhívni a figyelmet, akiket csak egy így ismerhet meg a nagyközönség, pedig saját közösségükben igazi hősök. A Pannon, sok egyéb más társadalmi és környezeti tevékenysége mellett a díjakkal járul hozzá ahhoz, hogy a fontos ügyekkel törődők elismerést, bátorítást és támogatást kapjanak” – mondta a díjátadó után dr. Majorosi Emese, a Pannon sajtó- és információs igazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik