Pénzügy

Vezércsere a MédiaLOG-nál

Távozik tisztségéből Lengyel L. László, a MédiaLOG lapterjesztő cég vezérigazgatója – tudtuk meg Horváth B. Somától, a Sanoma egyik vezetőjétől.

A MédiaLOG 30 százalékos tulajdonával rendelkező Sanoma Zrt. emberi erőforrás- és üzleti szolgáltatási igazgatója elmondta, hogy Lengyel L. László helyét a Ringier eddigi gazdasági igazgatója, Köő-Tóth Győző foglalja el. Horváth B. Soma hozzátette, mintegy másfél-két hónapos átadás-átvételi periódussal számolnak.

Csütörtöki hatállyal a Népszabadság Zrt., a Ringier Kiadó Kft. és a Sanoma Budapest Zrt. kivásárolta az Fiege AG német logisztikai cég tulajdonrészét a MédiaLOG Fiege Zrt.-ből. Az új tulajdonosi struktúra szerint a Ringier és a Népszabadság közösen 70 százalékos, míg a Sanoma 30 százalékos tulajdonrésszel rendlekezik.

A kivásárlásról szóló megállapodással egy időben megindították a cég névváltoztatási eljárását is: a társaság neve MédiaLOG Fiege Zrt.-ről MédiaLOG Zrt.-re változik.

A kiadók a 2007. januári előfizetéses szolgáltatóváltással a magas szintű szolgáltatás biztosítását tűzték ki maguk elé, melyet a német cég szakmai segítségével az év második felére sikeresen el is értek. Időközben a tervezettnél magasabb veszteség keletkezett, melynek finanszírozásában a Fiege már nem kívánt részt venni, meghozva azt a döntést, hogy kilép a magyar piacról. A tulajdonos kiadók ellenben továbbra is elkötelezettek a sikeres működésében, ezért hozták meg ezen döntésüket. A Fiege segítette a tranzakció gördülékeny lebonyolítását, mindvégig partner volt a vásárlásban, amelyre jó példa, hogy az elkövetkező évben továbbra is biztosítja a szoftverhátteret a MédiaLOG számára.

A kiadók továbbra is a versenyképes piaci szolgáltatást, a partnerek magas minőségű kiszolgálását tekintik fő célnak, egyúttal garantálják a független működést. Ennek megvalósítására középtávú tervek között szerepel a szakmai partner bevonása, valamint a cég tulajdonosi szerkezete a továbbiakban is nyitva áll más kiadók előtt. A MédiaLOG az új formában is egy semleges, független, szakmai befektetői érdekeket szem előtt tartó célt kíván hangsúlyozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik