Pénzügy

Távozik az Ericsson magyar elnöke

Távozik posztjáról Fodor István, az Ericsson Magyarország elnöke január 1-jétől – közölte Éry Gábor, a társaság vezérigazgatója szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. A poszt betöltésén még „dolgoznak”.

Fodor István 17 évet töltött az Ericsson magyar leányvállalatánál, és az MTI-nek elmondta, hogy a társaság ez alatt az idő alatt az egyik olyan cég lett, amely a legtöbbet költ kutatás-fejlesztésre. Az idén ez az összeg mintegy 12 milliárd forint.

Fodor István 2002 májusától tölti be az elnöki posztot, korábban a cég vezérigazgatója volt. Az elnök elmondta, nincs semmilyen aláírt szerződése, de naptára legalább annyira tele van teendőkkel, mint tíz évvel ezelőtt, s továbbra is a távközlés területén tevékenykedik majd. Éry Gábor vezérigazgató az MTI érdeklődésére elmondta: az új elnök személye még nem publikus, „dolgoznak a poszt betöltésén”.

A távozó elnök, Fodor István több kitüntetést kapott, egyebek mellett 1998-ban az év menedzsere volt, 1999-ben pedig megosztott Széchenyi díjban részesült. Az Európai Unió Kutatási Tanácsadó Testültének tagjaként három éven keresztül részt vett az unió tudománypolitikájának alakításában is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik