Pénzügy

A legjobb 15 között a CEU képzése

A Közép-Európai Egyetem Üzleti Iskolája – a CEU Business School – Executive Master of Business Administration (MBA) programja 11. lett a világ legjobb üzleti iskoláinak hasonló programjai között.

A programok rangsorát a világ egyik legtekintélyesebb független üzleti napilapja állítja össze évről évre. A 2007-es rangsor szerint a CEU Business School programja a tavalyi 12. helyről a 11-re lépett előre. A 85 intézményi programot összehasonlító listán a CEU Business School az egyetlen a kelet-közép-európai régióból, olyan versenytársakkal az első harmadban, mint a pennsylvaniai Wharton, a London Business School vagy a Columbia Egyetem programjai.


Az intézmény programja a hazai üzleti iskolák kínálatában a legnívósabb, de egyben a legdrágább kurzus: 52 500 euróba kerül a másfél éves oktatás. Rendszerint olyan vállalatvezetőket vagy vezetőjelölteket iskoláz be a munkahelyük erre a stúdiumra, akiknek további munkaéveikben a legkorszerűbb üzleti és menedzsmentismereteket kell majd alkalmazniuk. A CEU Business School a programot egy német, egy holland és egy amerikai egyetemmel együtt hozta létre.

„Előkelő helyünk a magyar felsőoktatás hírnevét is öregbíti, hiszen nagyon kevés olyan intézmény van nemcsak Magyarországon, de Kelet-Közép-Európában is, amely a specializációja szerinti listán az első tizenötben foglal helyet” – mondta Findrik Mária, a program igazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik