Pénzügy

Női rektor a BGF-en

A Budapesti Gazdasági Főiskola Szenátusa október 15-i ülésén négy évre Sándorné dr. Kriszt Évát választotta rektornak. A döntés után az oktatási és kulturális miniszter felterjesztésére a miniszterelnök adja át a kinevezést 2008. január 1-jei hatállyal.

Sándorné dr. Kriszt Éva rektori pályázati elképzeléseiben a stabil szerkezettel rendelkező, megbízhatóan gazdálkodó, piacorientált képzésekkel rendelkező Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) testületei által már jóváhagyott távlati programok megvalósítása mellett tette le a voksát. A hagyományokra való építkezést a versenyképesség további fokozásával látja megvalósíthatónak, melyben a minőség kiemelt szerepet kap.


Rektori tevékenysége során a BGF-en – az Európai Felsőoktatási Térség tagjaként – kiemelt területet szán a nemzetközi együttműködéseknek. A munkaerőpiac igényeinek megfelelő hallgatók kibocsátásához – a gyakorlatorientált képzésnek mellett – elengedhetetlen a szükséges infrastrukturális és egyéb feltételrendszer további javítása. Emellett a BGF az oktatási kínálatát is tovább kívánja bővíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik