Pénzügy

Új vezetők a Citibank élén

A Citibank a mai napon bejelentette, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) jóváhagyta Batara Sianturi kinevezését a Citibank Zrt. elnök-vezérigazgatói posztjára. A bank vállalati üzletágának vezérigazgatója pedig Balássy László lett.

Batara Sianturi a Citi lakossági üzletágában szerzett tizenhét éves tapasztalatot Indonéziában és Ausztráliában, ahol különböző felsővezetői pozíciókat töltött be a marketing, a lakossági banki szolgáltatások, az értékesítés és disztribúció, valamint a pénzügy különböző területein. „Megtiszteltetés számomra látni a magyarországi Citibank jelentős fejlődését az elmúlt két évben. Elkötelezetten folytatjuk az innovációt, és ügyfeleink partnereként célunk, hogy biztosítsuk a számukra legkedvezőbb pénzügyi megoldásokat, hogy segítsük növekedésüket.” – mondta az új elnök.


Balássy László több mint 14 éve dolgozik a Citinél, többek között a tőkepiaci forinthitelek osztály vezetője volt Budapesten, senior ügyletkötő a strukturált szindikálthitelek osztályán Londonban, illetve vállalatfinanszírozási vezető Közép-Európában. Emellett több vezetői pozíciót is betöltött a kockázatelemzés és különböző ügyfélszegmenseknek nyújtott szolgáltatások terén. Az ő vezetésével zajlott számos meghatározó finanszírozási és strukturálthitel-tranzakció lebonyolítása Közép-Európában. Korábban dolgozott az Arthur Andersennél és a Ford MotorCredit Companynél, majd Tokióban a japán Oktatási Minisztériumnál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik