Pénzügy

Kiváló elméket támogat az IBM

Az IBM kutatói részlege kitárja kapuit a közép- és a kelet-európai diákok előtt. Matthias Kaiserswerth, a cég zürichi kutatólaboratóriumának igazgatója a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen bejelentette a „kiváló elmék (Great Minds)” kezdeményezés elindítását, amelynek célja, hogy támogassa az informatika területén kivételes tehetségű, szakképzett hallgatókat, akik számára határozott idejű gyakornoki helyeket biztosít a zürichi kutatólaboratóriumban.

A zürichi labor


1956-ban alapították, s jelenleg körülbelül 330 munkavállalót alkalmaz, több mint 30 országból. Világviszonylatban is kiváló kutatások és kiemelkedő tudományos eredmények fűződnek a labor nevéhez, a legjelentősebb: két Nobel-díj. A zürichi kutatólaboratórium kutatási tevékenységének spektruma a fizikai és matematikai kutatásoktól kezdve az informatikai rendszerek, szoftverek fejlesztésén át az új üzleti modellek és szolgáltatások tervezéséig, nagyon sokszínű.

Az IBM programja minden nappali tagozatos egyetemi szintű számítástechnikai képzésben részt vevő közép-kelet-európai hallgató részére nyitva áll, beleértve a Cseh Köztársaságot, Lengyelországot, Magyarországot, Oroszországot, Romániát és Ukrajnát. A hallgatókat a karnak kell jelölnie, és egy szakértőkből álló bizottság dönt a beérkezett pályázatokról. Az IBM különösen ösztönzi a női hallgatók részvételét a programban. A legjobb 3 hallgató meghívást kap a zürichi laboratórium nyári gyakorlatára, s a program fedezi az utazás és szállás költségét, továbbá gyakornoki fizetést biztosít.


„Nem nélkülözhetjük a kiemelkedő elméket és a nagyszerű ötleteket, amelyek innovációt visznek a számítástechnikába. Kezdeményezésünkkel a jövő nemzedék innovátorait szeretnénk elérni, Európa ezen részeinek kimagasló kutató tehetségeiből merítve. Nem titkoljuk: számítunk arra, hogy a tehetséges diákok, miután hazatértek, az IBM szervezetében vállalnak majd munkát” – hangsúlyozta Kaiserswerth.


A „Great Minds” kezdeményezésről bővebben – részletek a hallgatók és a jelölő karok számára fontos tudnivalókról –, a zürichi labor honlapján lehet olvasni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik