Pénzügy

Comenius tanártovábbképző kurzusok

Az Európai Bizottság pályázatot írt ki pedagógusok részére. Az akció az Európai Unió valamely tagállamában tartott intenzív kurzusokon vagy szakmai és módszertani továbbképzési programokon való részvételhez nyújt lehetőséget az egyéni ösztöndíjat nyert pedagógusoknak. A továbbképzés időtartalma egytől hat hétig terjedhet. Beadási határidő: október 31.

Pályázhatnak óvodai nevelők, valamint pedagógusok, iskolaigazgatók, pályaválasztási- és oktatási szaktanácsadók, iskolával kapcsolatban álló nevelési szakemberek, oktatók, akik szaktárgyukat a pályázat beadásakor már legalább két éve tanítják. Általános továbbképző kurzusokon való részvételre, valamint nyelvtanár-továbbképző kurzusokon való részvételre, külföldi nyelvtanfolyamra lehet benyújtani a pályázatot. Emellett a közoktatás terén működő európai program keretében, vagy egyesület által szervezett olyan rendezvényen való részvétellel, melynek programja megfelel az akció célkitűzéseinek is elfogadnak nevezéseket.


Az Európai Bizottság támogathatja a következő tevékenységeket: szakmai konzultáció, hospitálás, illetve szakmai gyakorlat egy közoktatási intézményben vagy egy olyan szervezetnél, melynek tevékenysége fontos szerepet játszik a közoktatás területén. A tanfolyam költségeire maximum napi 150 euró igényelhető, de a támogatás nem minden esetben fedezi a külföldi tartózkodás teljes költségét. A tanfolyam megkezdése előtt az elnyert támogatás 80 százalékát kapja meg a pályázó, a támogatás fennmaradó részéhez a szerződésben foglaltak teljesítése után lehet hozzájutni.


A részletes pályázati felhívás és a szükséges űrlapok megtalálhatók a Tempus Közalapítvány honlapján.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik