Pénzügy

Országos HR Benchmark Felmérés

A humánpolitikai kutatás olyan cégeket, szervezeteket vizsgál, ahol létezik tudatos HR-tevékenység. A 2007-es Országos HR Benchmark Felmérés célja az, hogy új megoldásokkal szolgálják a HR-es szakemberek munkáját.

Az országos felmérés elsődleges célja annak a feltárása, hogy összességében milyen megoldásokat alkalmaztak a hazai emberierőforrás-menedzsment területén, milyen feladatokat látnak el a szakemberek a gyakorlatban, illetve mit értenek egyáltalán HR alatt a szervezetek. Ennek érdekében kérnek minél több intézményt és vállalkozást, amely fontosnak tartja a humánpolitikát, hogy töltse ki a kérdőívet, amely önkéntes, anonim, online alapú, tehát az interneten bármely szervezet által elérhető és kitölthető.


Tavaly készült az első ilyen jellegű kutatás. Korábban még nem volt példa arra, hogy olyan felmérést készítsen valaki, amely a HR teljes területét átöleli. 2006-ban mintegy 320 szervezet kapcsolódott be, melyből 251 szervezet kérdőíve bizonyult – a kutatás szempontjából – teljes mértékben értékelhetőnek. Ennél is többet árul el a volumenről, hogy az első felmérésben részt vevő cégek több mint 116 ezer főállású, teljes munkaidős alkalmazottat foglalkoztattak.



Országos HR Benchmark Felmérés 1


A DGS Global Research, a HR Portal, a HR Mesterkurzus, valamint a Budapesti Gazdasági Főiskola Menedzsment és Emberi Erőforrás Intézete által támogatott felmérés október 15-én zárult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik