Pénzügy

Még hat napig igényelhető a diákhitel

Még hat napjuk van azoknak, akik új diákhitel-igénylőkként már az első kifizetési napon, október 15-én szeretnének pénzhez jutni.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Diákhitel Központ kivételesen még a szeptember 17-én, hétfőn leadott új igényléseket is figyelembe veszi – olvasható a Diákhitel Központ közleményében. Az októberi kifizetéskor akár 150 ezer – a költségtérítéses képzésben résztvevő hallgatók számára akár 200 ezer – forint is lehet a kiutalt diákhitel összege.


Az igényléseket a kijelölt postahivatalokban és a Diákhitel Központtal együttműködő bank- és takarékszövetkezeti fiókokban kell benyújtani. Az érintetteknek a papírok beadása mellett, lehetőség szerint szeptember közepéig be is kell iratkozniuk/jelentkezniük tanintézetükbe, hiszen a jogszabály szerint diákhitelt csak beiratkozott/bejelentkezett hallgató kaphat. Akik már korábban is kaptak diákhitelt, és már van szerződésük, azoknak új igénylést nem kell beadniuk. Az októberi utalás érdekében azonban nekik is célszerű mihamarabb beiratkozniuk/bejelentkezniük tanintézetükbe.


Továbbra is havi 30, 25, 21 és 15 ezer forintos kölcsönösszeg közül választhatnak a felsőoktatásban tanulók, és csak a költségtérítéses képzésben részt vevő hallgatók kérhetnek ennél többet, havi 40 ezer forintot. A kamat mértéke változatlanul évi 9,5 százalék. A diákhitelt a teljes tanulmányi félévre egy összegben is fel lehet venni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik