Pénzügy

Új igazgató a GE Energynél

Somogyi Balázs tölti be a GE Hungary Zrt. energia-üzletágának igazgatói pozícióját. A 2001-ben felavattott GE Energy (akkori nevén Power Systems) Veresegyházon ipari gázturbinákhoz gyárt alkatrészeket.

A szakember közgazdászként végzett az International Business Schoolon, majd üzleti másoddiplomát (MBM) szerzett a Budapesti Műszaki Egyetemen. 1995-ben kezdett a GE Hungary Zrt. egyik üzletágánál, majd Kelet-Európáért felelős pénzügyi elemző lett. Ezután az energia-üzletágban először a tervezési és elemzési osztály, majd a beszerzési és logisztikai részleg vezetője volt.


A General ELectric sokoldalú technológiai, média- és pénzügyi szolgáltató cég, mely a világ legégetőbb problémáira megoldást kínáló termékek és szolgáltatások megalkotásának szenteli magát. A céget Thomas A. Edison alapította 1878-ban, Edison Electric Light néven. 1892-ben az Edison General Electric és a Thomson Houston Electric cégek összeolvadásával jött létre a General ELectric. A GE az egyetlen olyan cég, amely az eredeti, 1896-ban összeállított és a mai Dow Jones indexben is szerepel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik